За тепло можна платити вдвічі менше! У Кабміні поділилися цінним лайфхаком

Багатьох українців обурюють надто високі цифри у платіжках за тепло, але вони можуть бути майже наполовину нижчими, якщо модернізувати мережі, передають Патріоти України.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль 26 жовтня на брифінгу під час візиту до Кропивницького, повідомляє «Суспільне». За словами Шмигаля, зараз при подачі тепла багато міст України зазнають втрат від 40% до 60%. Усе це відбивається у платіжці. Якщо прибрати цю статтю витрат, то суми у платіжках будуть набагато нижчими.

У 2022 році загальна сума витрат на програми з енергоефективності, зокрема, утеплення житлових будинків становитиме понад 5,5 мільярда гривень.

Прем'єр також заявив, що наступного року частину податків з доходів фізичних осіб та акцизу буде передано у розпорядження місцевих громад. Це допоможе місцевій владі компенсувати навантаження цін на газ.

Якщо на місцях приділять належну увагу енергоефективності, тоді власного видобутку газу з підвищенням на 5−10% на рік буде цілком достатньо для країни, уточнив Шмигаль.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...