За війну доведеться платити: Путін кинув економіку РФ у вільне падіння, дефолт неминучий

Російська економіка опинилася на межі краху. І єдиний винуватець цієї ситуації – президент РФ Володимир Путін. Він довгий час пишався тим, що вивів свою країну зі складного економічного стану у 90-х, проте тепер повернув РФ у стан вільного падіння, передають Патріоти України.

Як пише велике індійське видання TimesNow, Росія зазнала санкцій, які не дозволяють їй утримувати стабільну ситуацію. Єдине стабільне джерело доходів – продаж енергоресурсів.

За крок від дефолту

Рейтингове агентство Fitch нещодавно знизило кредитний рейтинг Росії до C, що вказує на неминучість суверенного дефолту. Жорстокі санкції, введені проти Росії після її вторгнення в Україну, привели її економіку у стан вільного падіння, а вартість рубля впала менш ніж до центу. Росія цього не передбачала.

Росія втратила доступ до значної частини своїх валютних резервів. Хоча ембарго дозволяє Росії отримати доступ до коштів для певних цілей, пов'язаних з нафтою та енергетикою, Росії виявилося замало, щоб зберегти падаючу вартість своєї валюти.

Відрізана від більшості своїх іноземних резервних фондів, Росія тепер стикається з ризиком виявитися нездатною погасити свої борги. Під впливом побоювань ЦБ Росії вдався до відчайдушних заходів. Він використовує приватні заощадження, запроваджуючи строгі обмеження для придбання твердої валюти російськими громадянами, і навіть на зняття грошей зі своїх рахунків іноземній валюті.

Росія продовжує отримувати гроші від експорту енергоресурсів

Найбільшим джерелом доходу Росії є експорт нафти та газу. Це третій за величиною виробник нафти у світі. За даними МЕА за 2020 рік, імпорт із Росії становить сорок відсотків портфеля імпорту природного газу ЄС, при цьому Німеччина та Італія найбільше залежать від такого імпорту. З

Геоекономічний центр Атлантичної ради, міжнародного аналітичного центру, оцінює прибуток, отриманий Росією від експорту нафти і газу після її вторгнення, у розмірі від 500 мільйонів доларів до одного мільярда доларів на день.

"Захід налаштований перерізати це рятувальне коло. Президент Байден оголосив про повну заборону на постачання нафти, природного газу та вугілля з Росії. ЄС також заявив, що скоротить імпорт із Росії на дві третини цього року і має намір стати повністю незалежним від російського імпорту енергоносіїв до 2030", – йдеться в публікації.

Уряд Великобританії зобов'язався припинити імпорт російської нафти до кінця року і також пообіцяв знайти кошти, щоб зупинити імпорт газу з Росії. Навіть корпоративні гіганти світу з усіх секторів масово йдуть із Росії. Чи не буде перебільшенням сказати, що російська економіка якщо і не померла, то знаходиться на штучній вентиляції легень.

У всьому винен Путін

Відповідальність за стан російської економіки сьогодні та напрямок, у якому вона рухається, повністю лягає на плечі президента Росії Володимира Путіна. "Світ не упускає з уваги іронію в тому, що Путін, який вийшов на передній план як людина, яка зробила Росію наддержавою в регіоні завдяки вжитим ним економічним ініціативам та відкриття російської економіки для глобалізації, є людиною, відповідальною за привнесення Російська економіка на межі повного краху", – йдеться у публікації.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...