За все заплатять споживачі: Гетманцев будує плани ще більшого підвищення ПДВ 2025 року

Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев переконаний, що для покриття дефіциту бюджету в 2024 буде достатньо підвищення податків, але у наступному році можуть з’явитися нові потреби. Про це він повідомив в інтерв’ю Українським новинам, передають Патріоти України.

"Поки що позиція уряду така, що достатньо тих змін податків, які ми проголосували в першому читанні. Але ми маємо пам’ятати не тільки про потреби до кінця року, але й на наступний рік, де ми поки що не маємо 100% впевненості щодо залучення усіх тих обсягів зовнішньої допомоги, якої потребуватимемо", – сказав нардеп.

За його словами, наразі немає підстав підвищувати ставку ПДВ, але у владі не виключають, що таке рішення може з'явитися в майбутньому.

Гетманцев уточнив, що автором пропозиції про підвищення ставки ПДВ може виступити тільки уряд.

Підвищення податків

Як повідомлялося, Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроєкт №11416д, який передбачає підвищення податків на 58 млрд грн в цьому році та 137 млрд у наступному.

Оновлений текст проєкту закону передбачає:

  • підвищення військового збору на період до 31 грудня року, у якому буде припинено воєнний стан, а саме: підвищення ставки з 1,5% до 5%; встановлення ВЗ у розмірі 1% від доходу платників єдиного податку ІІІ групи; встановлення ВЗ для ФОП - платників єдиного податку І, ІІ та IV групи на рівні 10% розміру мінімальної заробітної плати;
  • встановлення ставки податку на прибуток для банків за 2024 рік у розмірі 50%;
  • встановлення ставки податку на прибуток для небанківських фінансових установ (крім страховиків) на рівні 25%;
  • вдосконалення запропонованої моделі визначення розміру авансових внесків з податку на прибуток підприємств для АЗС;
  • зміну податкового періоду з квартального на місячний для подання звітності про виплачені доходи на користь фізичних осіб (для економічного бронювання).

В Україні ввели новий штраф для автомобілістів: Ось за що тепер можуть покарати

понеділок, 30 вересень 2024, 8:47

В Україні набули чинності нові правила щодо ремонту та обслуговування автомобілів. Відповідно до статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП), водіям наразі заборонено проводити ремонт, обслуговування чи миття транспортних засо...

Не втратити стратегію перемоги

понеділок, 30 вересень 2024, 8:05

У V столітті до Христа Сунь-Цзи писав:. Алегоричність твердження не заважає його застосуванню в реальності – тим більше, що його правильність не раз була доведена на практиці. Застосовуючи ці стратегічні поради до московсько-української війни, бачимо, ...