Заблокують картку назавжди і гроші не повернуть: Експерти розповіли, у якому разі банк може так вчинити з клієнтом

В Україні, де з 1 вересня стартувала податкова амністія, яка триватиме рік, банки можуть блокувати на рахунку кошти без права їхнього повернення. Як пише gsminfo.com.ua, про це заявила консультантка Київського центру підтримки та розвитку бізнесу Олександра Томашевська, зазначають Патріоти України.

За її словами, банк, який не повідомив у відповідні органи про підозрілі угоди, сам потрапить під серйозні санкції. Тож фінансові установи «моніторять» вкладників серйозніше, ніж податкова.

Так, якщо підозри з'являються у ДПС, то людина може сплатити податок із «підозрілої» суми. Водночас із банками, як стверджує експертка, все набагато серйозніше — у разі блокування облікового запису необхідно надати документи про походження коштів.

Олександра Томашевська додала, що першим кроком до легалізації коштів є податкова амністія. Вона підштовхне багатьох громадян вивести кошти з тіні, щоб уникнути проблем у майбутньому.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...