Забороняти не буде: Румунія має намір обмежити імпорт зерна з України

19 квітня міністр сільського господарства Румунії Петре Деа провів переговори з українським колегою Миколою Сольським та хоче обговорить обмеження імпорту зерна. Про це інформує Міністерство сільського господарства Румунії, передають Патріоти України.

Зокрема під час сьогоднішньої зустрічі міністрів Петре Деа та Микола Сольський обговорювали заходи щодо обмеження експорту зернових та олійних культур - соняшника, ріпаку, які вживатимуться для захисту румунських фермерів.

Деа заявив, що Румунія запровадить додаткові заходи безпеки - пломбування та моніторинг транспортних засобів, які прямують до третіх країн. "Румунія, як держава-член, підтримує зусилля Єврокомісії щодо підтримки України в умовах російської агресії та продовжить забезпечувати транзит зернових з цієї країни до третіх держав та традиційні торговельні шляхи", - наголошує румунський міністр.

Також від 19 квітня Румунія запроваджує контроль безпосередньо на митниці, координованій ANSVSA, для всіх агропродовольчих товарів. Він передбачає відбір проб для перевірки відповідно до європейського законодавства, а не у місці призначення, як це відбувалося досі.

Румунська сторона повідомила, що очікує відповіді на лист, адресований європейським інституціям прем'єр-міністрами ЄС та президентом Болгарії щодо розв'язання проблем фермерів та ринку.

Міністри домовилися провести переговори в п'ятницю, 21 квітня.

Притиснути агресора: Bloomberg з'ясував, що увійде до нового пакета санкцій ЄС проти РФ

вівторок, 7 травень 2024, 17:37

Єврокомісія розробляє 14-й пакет санкцій проти Росії – до нього можуть увійти обмеження щодо російського аналога SWIFT, пропагандистських ЗМІ, СПГ, рідкоземельних металів та транспортних компаній. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на знайомі з с...

У Кремля проблеми: Експерт із міжнародної економіки дав прогноз, коли у Росії закінчаться гроші на війну

вівторок, 7 травень 2024, 14:49

Держава-агресор Росія вихваляється, що санкції нібито не впливають на економіку, однак вже використала близько половини коштів з Фонду національного добробуту, зокрема і для ведення війни. Втім гроші і в ньому можуть закінчитися вже у 2025 році, переда...