Забудьте про 27 за долар: JP Morgan покращив прогноз курсу гривні до кінця року

Головний ризик - суди навколо Приватбанку, підкреслюють аналітики

Аналітики американського фінансового холдингу JP Morgan покращили оцінку курсу гривні до кінця 2019 року до 25 гривень за долар з 25,5 гривень за долар місяцем раніше. Про це йдеться в оновленому прогнозі холдингу, зазначають Патріоти України.

У прогнозі йдеться, що у першому кварталі 2020 року гривня може знизитися до 25,5 гривень за долар, у другому - до 26,3 грн/дол і до 27 грн/дол у третьому.

За розрахунками аналітиків JP Morgan, зростання ВВП України в 2019 році становитиме 4,3%, а у 2020 році темп зростання ВВП знизиться до 3,8%.

На думку експертів, найбільшими ризиками для української економіки залишаються суди щодо Приватбанку, які можуть затягнутися на тривалий період у зв'язку зі значною кількістю справ.

"Приватбанк залишиться великою загрозою для співпраці з Міжнародним валютним фондом, найімовірніше, протягом трьох років після узгодження EFF", - заявили аналітики.

Вони додали, що очікують укладення угоди EFF до кінця поточного року, а на початку 2020 року - розподілу коштів МВФ.

У JP Morgan вважають, що парламент може затвердити бюджет України до 20 листопада. Вони також очікують, що закон про криміналізацію незаконного збагачення, схвалений у першому читанні, буде затверджено в остаточному варіанті до кінця поточного року.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...