Загреб нарешті "скрутив дулю" Москві: У перший день нового року запрацював термінал на Адріатиці під американський скраплений газ

В України та США нема на Балканмх більш послідовного союзника, непримереного до "величі" недоімперій, ніж Хорватія

На острові Крк в Хорватії розпочалась робота терміналу скрапленого природного газу. Термінал здійснив поставку першого газу зі США, повідомляють Патріоти України з посиланням на Reuters.

1 січня 2021 року на острів прибув перший танкер із газом, розвантажуватимуть який до 3 січня.

"Танкер СПГ Tristar Ruby прибув зі 143 000 кубометрами газу, що дає старт комерційному використанню терміналу", - повідомив директор керуючої компанії LNG Hrvatska.

Місяць до цього термінал працював у тестовому режимі. Його потужність складає 2,6 млрд. кубометрів газу на рік. На наступні 3 роки можливості терміналу повністю розпродали. До 2027 року - на 80%, а до 2035 року - 50%.

Спорудження терміналу на острові обговорювали більше 20 років. Спочатку планували розташувати його на суші, але через спротив місцевих мешканців та екоактивістів таки збудували плавучу конструкцію.

СПГ-термінал на острові допоможе Хорватії диверсифікувати постачання природного газу, як і деяким країнам Центральної Європи (зокрема, Угорщині). Досі Хорватія залежала від російського газу та власного видобутку.


Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...