Загроза військового вторгнення РФ в Україну велика, як ніколи: Експерт попередив Київ про небезпеку

У США на рівні Палати представників ухвалили рішення про постачання Україні протиракетних систем Залізний купол у 2022 році, проте таке озброєння може знадобитися ЗСУ вже за тиждень, зазначають Патріоти України.

Вже зараз військова загроза РФ стає найбільш вірогідним сценарієм, оскільки Росія разом з Китаєм надихнулися відходом Штатів з Афганістану і вважають, що відтепер у них розв'язані руки. У Конгресі вже вимагають, щоб держсекретар Блінкен відзвітував про гарантії підтримки Києва. Про це заявив політолог Андрій Піонтковський.

У ефірі телеканалу Україна 24 він розповів про те, що нижня палата американського парламенту вже проголосувала за постачання протиракетних систем Києву наступного року, однак така зброя може знадобитися українській державі вже зараз.

"Новиною є вчорашнє рішення Палати представників США про внесення поправки (про надання Україні ракетної системи Залізний купол) до оборонного бюджету на 2022 рік - голосували і демократи, і республіканці. Природно, це могло статися тільки за підтримки Білого дому", - зазначив експерт.

За його словами, наразі як ніколи ймовірна загроза військового вторгнення РФ в Україну. Причиною тому є відхід США з Афганістану, який Росія і Китай сприймають як самоізоляцію Штатів від світової політики і надання їм права вирішувати питання на міжнародній арені. Однак у Вашингтоні вже зрозуміли цю проблему, а Конгрес викликає держсекретаря Ентоні Блінкена для того, щоб він запевнив парламентаріїв у підтримці Штатами України і Тайваню у разі агресії Москви і Пекіна.

"Загроза військового вторгнення Росії нікуди не зникла, а навпаки, зараз як ніколи ймовірна, тому що Москва і Пекін жахливо натхненні провалом США у Кабулі. Вони вважають, що це загальний сигнал відходу Америки зі світової політики, і їм відтепер дозволено все. Але це вже зрозуміли у Вашингтоні. В американському Конгресі вже два дні викликають Блінкена, щоб він там клявся, що США підтримуватимуть Україну і Тайвань у разі російської та китайської агресії. Це питання обговорюється в робочому порядку", - підкреслив Андрій Піонтковський.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...