Захмарні ціни і тарифи на комуналку: Експерти розповіли, де в Україні жити дуже дорого

В Україні триває стрімке подорожчання основних продуктів харчування. А судячи з нових даних Держстату України, в країні зафіксували і зростання тарифів на послуги ЖКГ - на 9,7%, передають Патріоти України.
Однак тарифне подорожчання було нерівномірним — в липні 2021 року найважче доводилося жителям Херсонської та Полтавської областей, адже саме в цих регіонах тарифи на житлово-комунальні послуги збільшилися на 24,4% і 21,2% відповідно. Не набагато відстала і Кіровоградська область, де зростання тарифів оцінюється в 16,4%.
А ось мінімальне зростання тарифів — 5,4% - зафіксували у Вінницькій області. Що стосується цін на продукти харчування, то тут в лідерах опинилися Київ (зростання цін склало 10,7%), Сумська (10,4%) і Черкаська (9,9%) області. Відзначимо, що в цілому по Україні в липні в порівнянні з груднем 2020 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 8,6%.

Безробітні українці отримають по $500: Стало відомо, кому дадуть гроші

субота, 18 травень 2024, 17:27

Безробітні мешканці Дніпропетровщини, Миколаївщини, Херсонщини та Запорізької області мають змогу пройти професійні курси за грантові кошти. На підвищення кваліфікації чи здобуття нових професійних навичок вони можуть отримати $500, тобто майже 20 тис....

У Польщі змінюють виплати для біженців - ось що потрібно знати українцям

субота, 18 травень 2024, 8:30

Українським біженцям у Польщі - приготуватися. Місцевий уряд планує серйозні зміни, зокрема скасування деяких популярних виплат. Які пільги поляки хочуть прибрати, а які залишаться? А також про те, як різні країни Європи борються за українських біженці...