Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України. передають Патріоти України.

Зазначається: штрафні санкції передбачається застосовувати як до союзників США, так і їхніх опонентів, які "намагаються здійснювати двосторонню торгівлю в інших валютах".

"Економічні радники колишнього президента Дональда Трампа розглядають способи активного запобігання відмові країн від використання долара. ... Сам Трамп як публічно, так і в приватному порядку заявив, що хоче, щоб долар залишався світовою резервною валютою", – йдеться в повідомленні.

Аналітики нагадують: критичні заяви щодо домінування долара у світовій фінансовій системі почали поширюватися у 2022 році, коли США запровадили жорсткі економічні санкції проти Росії. Зокрема, тоді російському центробанку, урядовцям та близько 2 500 інших осіб обмежили доступ до долара.

Зі свого боку, Бразилія, Росія, Індія, Китай і Південна Африка, разом відомі як країни БРІКС, обговорили дедоларизацію на саміті в серпні 2023 року. "Ця група прагне глобального впливу, заохочуючи до приєднання ключові нафтовидобувні країни – Саудівську Аравію та Об'єднані Арабські Емірати", – наголошується в матеріалі.

При цьому його автори зазначають: не виключено, що штрафам за відмову від долара будуть піддані саме країни БРІКС. "Радники Трампа кажуть, що саме на цей проєкт можна буде націлитись під час його потенційного другого терміну", – резюмують аналітики.

Українцю перерахували платіжку за газ і змусили доплатити майже 62 тис. грн: Що треба знати

вівторок, 7 травень 2024, 0:24

Довгинцівський районний суд Кривого Рогу зобов'язав відповідача доплатити за газ майже 62 тис. грн. Під час перевірки його лічильника встановили порушення. Про це йдеться в матеріалах судової справи, передають Патріоти України. Так, проведено експерт...

Треба ще добавки: Один з найбільших НПЗ Роснєфті відновив роботу після зупинки через атаку дронів - ЗМІ

понеділок, 6 травень 2024, 19:39

Нафтопереробний завод Роснєфті в Туапсе Краснодарського краю РФ відновив переробку нафти після атаки українських дронів у січні цього року. Про це з посиланням на два галузеві джерела повідомляє Reuters. За словами співрозмовників агентства, наприкінці...