Залили бензин замість дизеля: Суд змусив АЗС виплатити компенсацію водієву, який постраджав від помилки оператора

Якщо в автомобіль на АЗС залили неправильне паливо, наприклад, бензин замість дизеля, то його власник може подати до суду позовну заяву й отримати компенсацію за ремонт та моральну шкоду. Такого рішення у справі №760/9914/21 дійшов Київський апеляційний суд, передають Патріоти України.

Наприкінці 2020 року в Києві автомобіліст на Skoda Oсtavia із дизельним двигуном заїхав на АЗС мережі "ОККО". Він повідомив оператору колонки, що хоче заправити дизельне паливо Pulls і попрямував до каси, де також оголосив своє замовлення, а потім розрахувався картою Fishka.

Після заправки на АЗС автомобіль Skoda Oсtavia проїхав трохи більше 10 км та зупинився на приватній території. Наступного дня вранці двигун автомобіля не завівся. Фахівці СТО встановили, що двигун вийшов з ладу через те, що в паливний бак залили бензин.

Автомобіліст подав позовну заяву до суду, розраховуючи на відшкодування збитків. Проте суд першої інстанції ухвалив рішення не на його користь, оскільки він не зміг довести провину співробітників АЗС.

Автомобіліст подав апеляційну скаргу і Київський апеляційний суд її задовольнив. Він ухвалив, що АЗС має виплатити позивачу компенсацію матеріальних збитків – понад 60 000 гривень (стільки коштував ремонт двигуна), компенсацію моральної шкоди (2 000 гривень), а також компенсацію на оплату послуг адвоката (13 200 гривень)

Дуров заявив, що Telegram заблокує деякі канали виключно для користувачів з України

середа, 24 квітень 2024, 23:02

Telegram отримав від Apple повідомлення з вимогою заблокувати певні канали для користувачів з України. Команда месенджера погодилася їх виконати, передають Патріоти України. Засновник Telegram Павло Дуров нагадав, що пропонував обмежити російські та ук...

Хотів зняти 250 євро, але щось пішло не так: Український держбанк знімає з клієнтів плату за подвійну конвертацію при знятті готівки

середа, 24 квітень 2024, 21:52

Державний Sense bank став об'єктом критики через неправомірну конвертацію коштів при знятті готівки за кордоном через банкомат. Банк пояснив процес проведення операцій в іншій валюті та запропонував клієнтові розглянути можливість користування валютним...