Залишилися без рук через пандемію: Польща б'є на сполох через брак українських заробітчан

Після масового повернення українських заробітчан додому через коронавірус польські підприємства зіткнулися з нестачею робочих. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України.

Так, більше 100 000 українців покинули Польщу. Компанії, які покладалися на роботу мігрантів і досі працюють незважаючи на карантин, відчули гостру нестачу робочої сили.

За даними FT, у минулому році Польща видала півтора мільйона короткострокових робочих віз і дозволів на роботу для громадян України – набагато більше, ніж для громадян будь-якої іншої країни. "Ці робочі допомогли покрити величезну нестачу робочої сили на польських фабриках, будівництвах, фермах, в готелях, ресторанах і супермаркетах", – пише FT.

Є проблеми: Нацбанк повідомив, які регіони найбільше відчувають брак робочої сили

субота, 4 травень 2024, 2:35

З 2021 по 2023 рік робоча сила у віці 15-70 років скоротилася більш ніж на чверть. З основних причин - міграція, демографічні втрати та окупація. Про це йдеться в інфляційному звіті НБУ, передають Патріоти України. Так, за оцінками НБУ, робоча сила у в...

Найбільший морський перевізник світу вирішив ліквідувати свій бізнес у Росії

п’ятниця, 3 травень 2024, 22:32

Данська логістична компанія A.P. Moller-Maersk Group відновила процедуру ліквідації своєї російської дочірньої компанії ТОВ «Maersk». Про це пише російський ресурс РБК, передають Патріоти України. У 2022 році, після початку російського вторгнення в Укр...