Залишилися без стажу і можуть позбутися пенсій: У Мінсоцполітики розповіли, які пенсіонери під загрозою


У даний час на тимчасово окупованих територіях перебувають близько 3 млн пенсіонерів, про які в українських чиновників немає достовірних даних. Таку статистику в інтерв'ю озвучила керівник Міністерства соціальної політики Оксана Жолнович, передають Патріоти України.

"З 2014 року там перебували 1 млн 277 тис.пенсіонерів, з них 1 млн 160 тис. перепризначилися, тобто виїжджали на підконтрольну територію і підтвердили свій статус, а 117 тис. осіб не зверталися, і ми не знаємо, що з ними. З урахуванням нових окупованих територій таких пенсіонерів близько 3 млн", — сказала чиновниця.

Але найбільш тривожною, каже Жолнович, їй видається ситуація з тими пенсіонерами, які не "перепризначилися" — за всі вісім років російської окупації страховий стаж їм не йшов, навіть якщо люди працювали на якихось підприємствах.

"Поки вони не платять єдиний соціальний внесок, їх страховий стаж не буде зараховуватися ні в якому вигляді", — сказала міністр.

Що стосується верифікації пенсійних виплат на знову окупованих територіях, міністр зазначила, що якимось чином зв'язок підтримується. І, якщо є інформація про смерть людини, то Пенсійний фонд припиняє виплати.

"І якщо ми побачимо, що шість місяців ми нараховуємо, а руху коштів по банку немає, ми припиняємо нарахування. Саме призупиняємо, тому що ми не знаємо, чи може та людина зняти ці гроші, або з ним вже щось сталося. А так намагаємося нараховувати, бо все ж резюмуємо, що люди живі", - підсумувала вона.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...