Замість газу із конфорки може піти вода: Українцям розповіли, як не допустити аварії

В Україні внаслідок ремонту газової колонки трапляються випадки затоплення газопроводу. Це відбувається, якщо при ремонті плутають штуцери води та газу, передають Патріоти України.

Як пише видання Газправда, українці часто потрапляють у подібні ситуації, якщо газове обладнання замість сертифікованих фахівців ремонтують "майстри на всі руки". За правилами займатися обслуговуванням і тим більше ремонтом газового обладнання повинен облгаз або сертифікована компанія, що обслуговує.

"Якщо потрібно здійснити якісь втручання в систему газопостачання, що хоч трохи змінює проектну документацію, то такі роботи мають право виконувати лише працівники облгазу", – пояснює консультант Газправди Катерина Плотнікова.

Крім того, навіть якщо ви не плануєте ремонтувати або змінювати газове обладнання, але маєте бажання, наприклад, змінити планування приміщення, в якому знаходиться газова плита, ви повинні отримати згоду фахівців газорозподільної компанії.

Заборонено об'єднувати кухню, де є газ, з житловим приміщенням. Це пояснюється тим, що при можливому витоку газу людина, яка може в цей момент спати в житловому приміщенні, має менше можливості вижити. Стіна утримує поширення газу квартирою. У разі аварії, вибуху газу закрита кухня може врятувати життя власників квартири.

Через російські атаки: Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:30

Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу Media Center Ukraine, передають Патріоти України. "На жаль, в ...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...