Замість газу із конфорки може піти вода: Українцям розповіли, як не допустити аварії

В Україні внаслідок ремонту газової колонки трапляються випадки затоплення газопроводу. Це відбувається, якщо при ремонті плутають штуцери води та газу, передають Патріоти України.

Як пише видання Газправда, українці часто потрапляють у подібні ситуації, якщо газове обладнання замість сертифікованих фахівців ремонтують "майстри на всі руки". За правилами займатися обслуговуванням і тим більше ремонтом газового обладнання повинен облгаз або сертифікована компанія, що обслуговує.

"Якщо потрібно здійснити якісь втручання в систему газопостачання, що хоч трохи змінює проектну документацію, то такі роботи мають право виконувати лише працівники облгазу", – пояснює консультант Газправди Катерина Плотнікова.

Крім того, навіть якщо ви не плануєте ремонтувати або змінювати газове обладнання, але маєте бажання, наприклад, змінити планування приміщення, в якому знаходиться газова плита, ви повинні отримати згоду фахівців газорозподільної компанії.

Заборонено об'єднувати кухню, де є газ, з житловим приміщенням. Це пояснюється тим, що при можливому витоку газу людина, яка може в цей момент спати в житловому приміщенні, має менше можливості вижити. Стіна утримує поширення газу квартирою. У разі аварії, вибуху газу закрита кухня може врятувати життя власників квартири.

Потужний удар по експорту: Росія втратила близько 600 тисяч барелів через удари України по НПЗ - бізнесмен

понеділок, 18 березень 2024, 21:30

Близько 600 000 барелів щоденних нафтопереробних потужностей Росія втратила внаслідок ударів українських безпілотників, розповів генеральний директор Gunvor Group Ltd. Торбйорн Торнквіст. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України. Він заз...

В Україні підвищать пенсії, але пощастить не всім: Що треба знати

понеділок, 18 березень 2024, 19:30

Окрім того, що в Україні зростуть пенсії за вислугу років, наприкінці березня підвищення розміру виплат слід очікувати ще деяким групам українців, передають Патріоти України. В Суспільному повідомляють, що пенсії в Україні перерахували через підвищення...