Занадто дороге задоволення: Росіяни не зможуть пересісти на китайські автомобілі, - Reuters

На тлі масових антиросійських санкцій, введених у зв'язку з вторгненням РФ в Україну, росіяни скаржаться на неможливість перейти на автомобілі китайського виробництва, передають Патріоти України.

Як повідомляє Reuters, ціни на китайські автомобілі виявилися непідйомними для громадян Росії. Навіть ціна "Москвича", деталі до якого поставляє китайська компанія JAC, виглядає зависокою. Модель 3 коштує близько 2 мільйонів рублів (26 195 дол). Ціни на Lada Granta, найпопулярніший автомобіль в РФ, починаються від 680 тис рублів.

Як йдеться в матеріалі, після повномасштабного вторгнення Росії в Україну китайські автовиробники скористалися ситуацією і значно наростили свою присутність на російському ринку через відхід з нього таких компаній, як Renault, Nissan та Mercedes.

На китайські автомобільні бренди, такі як Haval, Chery і Geely, зараз припадає майже 40% продажів нових автомобілів на території агресора, порівняно з менш ніж 10% у січні-лютому 2022 року.

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...