Запевняє, що ніякої корупції: Шмигаль розповів, чому "левину долю" коштів з COVID-фонду витратили на дороги

При цьому прем'єр не став коментувати звинувачення e позаконкурсному формуванню цін на дорожні роботи й, відповідно, значне зростання вартості, а також відсутність гарантій підрядників на терміни придатності збудованого

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що влада перерозподілила 35 мільярдів гривень з Covid-фонду на "Велике будівництво" аби підтримати людей і зменшити тиск на економіку. Про це він повідомив в інтерв’ю Укрінформ, зазначають Патріоти України.

"Хочу наголосити на правильності цього рішення (перерозподілу коштів, - ред.). Якщо спочатку карантину люди переважно боялися хворіти, то потім лише чверть громадян боялися самої епідемії, а інші мали страх перед економічними наслідками, спричиненими коронакризою.

Саме це і зумовило перерозподіл коштів. Ми розуміли, що заробітні плати медикам, закупівля медикаментів….таке інше – це, безперечно, вкрай важливі речі.

Та ще важливіше було підтримати людей і зменшити тиск на економіку в цілому. І один з кращих шляхів – це інвестиції у будівництво", - пояснює прем’єр.

Шмигаль пояснив, що ефект проявився в усіх сферах і в середньому, і в малому, і в мікробізнесі. За рахунок цього світова криза та карантинні обмеження не мали вкрай негативного впливу на економіку.

"Якщо у когось і досі виникають сумніви стосовно правильності перерозподілу коштів Ковід-фонду на "Велике будівництво", я готовий їх розвіювати з цифрами в руках. У нас від початку карантину дуже різко зросла кількість зареєстрованих безробітних – з 320 тисяч до більш ніж 500 тисяч.

На сьогодні ми офіційно працевлаштували близько 240 тисяч людей. Якщо на піку реєстрації були такі дні, коли в центрах зайнятості реєструвалося по 6-7 тисяч людей одночасно, то сьогодні ця цифра пішла на спад", - резюмує Шмигаль.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...