Заправки в Україні готуються до повного блекауту: Як працюватимуть і що станеться з цінами

Автозаправні станції в Україні планують свою роботу з урахуванням ризику блекауту. АЗС закуповують дизель-генератори, а деякі - термінали Starlink. Витрати на додаткове обладнання можуть вплинути на ціни для водіїв. Про це розповів СЕО групи компаній, яка має велику мережу заправок, Василь Даниляк в інтерв'ю "НВ". Зараз у цій мережі працює 400 станцій, передають Патріоти України.

"270 заправок – з дизель-генераторами, докуповуємо ще 105. Таким чином, до кінця року у всіх регіонах вже на 375 АЗК будуть генератори... Звичайно, це позначиться на вартості палива. У нас є різні генератори – 50 кВт і 100 кВт – вони доволі багато споживають", – зазначив бізнесмен.

Наскільки саме зросте ціна бензину, він не повідомив. За розрахунками Даниляка, якщо обсяги продажів залишаться високими, паливо подорожчає несуттєво.

"Залежатиме [від того], скільки заправка продаватиме, чи їздитимуть люди. Буде хороша реалізація – це не сильно вплине на ціну. Інша справа, якщо маленька. Об'єкт все одно повинен працювати. Ще старлінки потрібно буде забезпечувати", – розповів Даниляк.

За його словами, у мережі вже працюють 30 терміналів Starlink, поки що переважно на деокупованих територіях, де постійно немає зв'язку. Проте закупівлі обладнання ще продовжуються.

Також він уточнив, що наявність генераторів на АЗС дозволить українцям не лише заправлятися у цих точках, а й заряджати гаджети та отримувати гарячу їжу. "Звичайно у нас немає душі, але зарядити телефон, зателефонувати близьким, заправитися, купити поїсти – це можна буде зробити", – зазначив Даниляк.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...