Запустять "друкарський верстат"? Зеленський поставив завдання підняти мінімальну зарплатню. Шмигаль склав графік підвищення виплат

Економісти з нетерпінням чекають відповідей, звідки влада братиме кошти в умовах різкого падіння ВВП. Чи проїдатимуть кредити, чи заберуть в одних, щоб дати ыншим, чи спонукатимуть НБУ на багатомільярдну емісію з ризиком галопуючої інфляції?

У суботу, 27 червня, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль доповів про попередній графік підвищення мінімальної зарплати в Україні. Перший етап заплановано на вересень 2020 року. Про це повідомляється на офіційному сайті президента України Володимира Зеленського, який і поставив відповідне завдання Кабінету Міністрів, зазначають Патріоти України.

"Українці заслуговують на гідну зарплату. Знаю, це нелегко – взяти й підвищити. Однак ми й не шукали легких рішень, коли прийшли до влади", – зазначив глава держави.

Повідомляється, що Шмигаль разом із міністром фінансів Сергієм Марченком зробили відповідні розрахунки та склали попередній графік.

"Так, із 1 вересня цього року її (мінімальну заробітну плату - Ред.) буде збільшено до 5 тис. грн, із 1 січня наступного року – до 6 тис. грн, а з 1 липня 2021-го – до 6,5 тис. грн", – повідомила пресслужба президента.

Зеленський вважає представлений план цілком реалістичним.

"Радий, що це можливо реалізувати за рік. Добробут українців – головний показник нашої ефективності", – наголосив він.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...