Заради енергозбереження: У ДТЕК закликали українців подумати про виїзд з країни на зиму

Українців закликали розглянути можливість виїзду з країни на зимовий період, передають Патріоти України.

Як сказав в інтерв'ю генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко, це допоможе заощадити електроенергію після пошкодження майже половини енергосистеми України масованими ракетними ударами РФ. "Це не надзвичайна ситуація, коли потрібно негайно евакуюватися, але нам потрібно організувати все так, щоб споживання було максимально ефективним", - сказав він.

За словами Тимченка, з кожним новим російським ударом енергосистема України стає менш надійною. Водночас зменшення її споживання, є ключем для її збереження. Він зазначив, що українці повинні розглядати виїзд з України як спосіб допомогти своїй країні виграти війну проти Росії.

"Якщо вони (українці - ред.) зможуть знайти альтернативне місце для проживання ще на три-чотири місяці, це буде дуже корисно для системи", - заявив Тимченко.

Гендиректор ДТЕК пояснив, що допомога енергосистемі України є також внеском у перемогу. Зменшення електроспоживання гарантуватиме наявність світла в лікарнях, які рятують наших поранених солдатів.

"Якщо споживати менше, то госпіталі, де є поранені бійці, матимуть гарантоване електропостачання. Цим можна пояснити, що споживаючи менше або виїжджаючи, вони також роблять свій внесок", - додав Тимченко.

Джерело: ВВС Україна

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...