"Заради розвитку регіону": Росіянам роздаватимуть безкоштовні ділянки землі в Арктиці

У Держдуму Росії був внесений законопроект про безкоштовне виділення арктичного гектара. Про це розповів глава Мінвостока Олексій Чикунов, передають Патріоти України із посиланням на росЗМІ.

Він заявив, що якщо цей законопроект схвалять, громадяни Росії зможуть отримувати абсолютно безкоштовно ділянки землі в Арктиці. Повідомляється, що новий проект розрахований на розвиток арктичного регіону. У законопроекті передбачено, що громадяни Росії, які отримують безкоштовний гектар землі, повинні будуть освоювати цю територію. Крім того, така програма допоможе поповнити скарбницю додатковими податками. «Уряд затвердив розширення держпрограми «Далекосхідний гектар» до семи регіонів арктичної зони Росії, включаючи Нову Землю. Мета програми - зупинити відтік населення з регіонів і стимулювати розвиток околиць», - йдеться в повідомленні.

Однак експерти вже скептично висловилися з цього питання і підкреслили, що навряд чи в Росії знайдуться люди, готові освоювати ведмежі кути. Крім того, стало відомо, що раніше глава російського уряду Михайло Мішустін підписав постанову про початок дії державної програми соціально-економічного розвитку Арктики. Ця програма триватиме 4 роки, і на її реалізацію влада витратить 15 млрд рублів.

Ніж у спину росіянам: Туреччина готує багатомільярдну угоду з компанією зі США

неділя, 28 квітень 2024, 19:05

Туреччина веде переговори з американською енергетичною компанією ExxonMobil для укладення багатомільярдної угоди з купівлі скрапленого природного газу. Анкара прагне обмежити свою залежність від російських енергоносіїв, зазначають Патріоти України. Мін...

Скандал набирає обертів: Італія викликала посла Росії на килим через привласнення бізнесу

неділя, 28 квітень 2024, 11:52

Міністерство закордонних справ Італії викликало посла Росії у Римі після того, як Москва передала дочірню компанії італійської групи Ariston Thermo Group державному енергетичному гіганту "Газпром". Про це повідомив міністр закордонних справ Італії Анто...