Заради відшкодування збитків: "ПриватБанк" ініціював судове провадження в Ізраїлі проти колишніх власників

Український банк ініціював судове провадження в Окружному суді Тель-Авіва в Ізраїлі проти колишніх власників на $600 млн.

"ПриватБанк" ініціював судове провадження в Ізраїлі проти колишніх власників. Про це повідомила 19 грудня прес-служба банку, передають Патріоти України.

"Сьогодні вся увага в Україні та світі знову прикута до "ПриватБанку". Сьогодні апеляційний суд розглядає питання про законність націоналізації банку. Ми очікуємо справедливого застосування принципу верховенства права, що захистить інтереси народу... Ми повністю поділяємо позицію керівництва країни про важливість "ПриватБанку" для фінансової стабільності та національної безпеки", – ідеться в повідомленні.

У банку додали, що "готові підтримати цю позицію не словом, а ділом". "Незалежна наглядова рада та правління банку згідно закону зобов'язані докласти всіх можливих зусиль, щоб забезпечити відшкодування збитків банку тими, хто ці збитки заподіяв. Учора банком було ініційоване нове судове провадження в Окружному суді Тель-Авіва в Ізраїлі проти колишніх власників банку та інших відповідачів. Сума позову становить $600 млн. Також, за результатами подальшого аналізу, "ПриватБанк" збільшив суму позовних вимог у Канцлерському суді штату Делавер у США та подав до суду доповнену позовну заяву. Банк продовжує підготовку до слухання по суті своєї позовної заяви проти колишніх власників та інших осіб на суму більше $3 млрд (із відсотками) у Високому Суді Англії та Уельсу", – додали у прес-службі.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...