"Зараз усе виглядає так, як у серіалі, де Голобородько його послав в д...пу": Україну попередили про великі проблеми з МВФ

За словами експерта, проблема зараз не тільки в звільненні Кабміну, але і в "перезавантаженні" керівництва Генпрокуратури і Нацбанку, в тиску на наглядову раду "Нафтогазу".

Влада України зриває співпрацю з Міжнародним валютним фондом, сподіваючись отримати фінансову підтримку від США після переобрання президентом Дональда Трампа. Про це заявив фінансовий аналітик і блогер Сергій Фурса, коментуючи зміну українського Кабміну, передають Патріоти України.

"Я думаю, що у нас будуть дуже-дуже великі проблеми з МВФ, тому що Україна зараз робить все, щоб повністю зірвати програму МВФ", – заявив Фурса.

За словами експерта, річ не тільки в звільненні Кабміну, але і в "перезавантаженні" керівництва Генпрокуратури і Нацбанку, в тиску на наглядову раду "Нафтогазу" і в відкаті реформ, які були зроблені за 4-5 років. "Це можна порівняти з серією "Слуги народу", де виходить Голобородько і посилає МВФ у дупу. Зараз Україна де-факто так робить", – підкреслив він.

Аналітик також критично оцінив призначення Ігоря Уманського новим главою Мінфіну: "Уманський виглядає як людина, яка не сприятиме нашому діалогу з кредиторами. Це ще один елемент цього посилання в дупу МВФ – призначення Уманського".

"Зараз, на жаль, в української еліти є ілюзія, що без МВФ вони щось можуть. Було вдале розміщення ОВДП минулого року, коли багато інвесторів зайшло. Вони вирішили, що і далі так зможуть", – пояснив він.

"А зараз спливла інформація, що їхній план "А" – послати МВФ, поїхати до Трампа, продати йому справу проти Байдена і отримати гарантії за це 15 млрд доларів. Це все виглядає як ілюзія, що вони можуть знайти інший шлях. Цей інший шлях є фантастичним", – підкреслив аналітик.

Фурса також зазначив, що намір влади "перезавантажити" керівництво Нацбанку суперечить закону, а головне – суперечить програмі МВФ і домовленостями з кредиторами. "Це порушення всіх наших домовленостей, а для іноземних інвесторів, які зайшли в Україну, незалежність Національного банку – це критично важливо. І для всіх інших, тому що Нацбанк – це гарантія, що там все адекватно. Якщо починається рух ще і навколо Нацбанку, то курс гривні також починає свій рух... Це не буде девальвація на 2-3 грн, це буде "всі побігли, і я побіг", – попередив він.

"Нам не так важливі гроші МВФ, як співпраця з МВФ, розуміння всіма інвесторами, що тут є МВФ, і ми адекватні", – додав експерт.

Джерело: Обозреватель

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...