Зараз в енергетиці найскладніша ситуація від початку війни: Українцям розповіли, чи будуть аварійні відключення світла

Через останні обстріли Росії в енергосистемі спостерігається найскладніша ситуація від початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко в інтерв'ю CNN, передають Патріоти України.

За його словами, найбільша атака ворога по енергетичній інфраструктурі була три тижні тому. "Ми втратили 80% доступних потужностей після перших двох атак. Зараз найскладніші часи з початку повномасштабного вторгнення з точки зору енергозабезпечення країни та масштабу руйнувань", - зазначив він. Як він пояснив, головна проблема, чому удари росіян є успішними - відсутність достатньої кількості ППО.

"І це головна проблема. Ми можемо відновити електростанції, привезти додаткове обладнання, але ми не знаємо що буде наступного дня. У нас просто скоро не буде що відновлювати. Дуже терміново країні потрібна поставка систем ППО для захисту цивільної інфраструктури та населення", - підкреслив Тімченко.

За його словами, наразі ситуація стабільна завдяки теплій погоді й імпорту електроенергії з Європи. Однак влітку, коли буде висока темперетатура повітрян, то дефіцит в енергосистемі може збільшуватись.

Свій план: Кім Чен Ин розраховує відновити економіку КНДР завдяки зв’язкам з Росією, - FT

вівторок, 30 квітень 2024, 7:44

Президент Північної Кореї Кім Чен Ин намагається посилити зв’язки з Росією для відновлення економіки КНДР. Відносини російського диктатора Володимира Путіна та Кім чен Ина значно зміцнилися після початку повномасштабного вторгнення Росії до України. П...

Яким буде курс долара наприкінці року: Експерти озвучили прогноз

вівторок, 30 квітень 2024, 7:15

Середнє значення курсу долара 2024-го становитиме 40,33 грн. Експерти прогнозують, що наприкінці року вартість американської валюти зросте до 41,67 грн за долар. Про це свідчить консенсус-прогноз за квітень 2024-го експертів та чиновників, оприлюднени...