Заробітчани в ЄС отримують зарплату вдвічі вищу, ніж в Україні: Стало відомо, куди найчастіше їдуть

Середні зарплати за кордоном майже вдвічі більші від тих, які пропонують на аналогічних посадах в Україні. Найчастіше українці їдуть на заробітки до Польщі, Чехії, Німеччини, Литви та Латвії. Про це повідомляє OpenDataBot із посиланням на дані Jooblе. Так, в Україні далекобійник може отримувати до 30 тис. грн, тоді як за кордоном одержуватиме до 75 тис. грн, передають Патріоти України.

Роботодавці з ЄС найчастіше шукають в Україні водіїв, далекобійників, різноробочих, пакувальників і вантажників. За словами керівниці напряму з роботи з партнерами Jooble Олени Кірільєвніни, високі зарплати – це головний мотив для виїзду на заробітки.

"Роботодавці з країн Євросоюзу це розуміють, тому часто забезпечують співробітників проживанням, обідами, іноді навіть трансфером до робочого місця і спецодягом, щоб людина мала можливість привести додому більше грошей. Найчастіше перераховані блага пропонують саме кваліфікованим робітникам, щоб заохотити їх до переїзду. Некваліфіковані теж їх отримують, проте не так часто і не в такому обсязі, як професійні кадри", – говорить Кірільєвніна.

Раніше повідомлялося, що серед українських заробітчан почастішали випадки шахрайства з боку роботодавців. Це пов'язано, зокрема, і з ростом кількості претендентів у таких країнах, як Польща, Чехія, Німеччина, Литва і Латвія.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...