Зарплата 30 тисяч і вище! Під час війни добре платять не лише в ІТ-галузі - ось рейтинг

Не секрет, що в IT-секторі хороші зарплати. Багато українців мріють отримати бажаний оффер та посісти місце у лавах IT-шників. Однак не всім відомо, що є низка фахівців, які не задіяні в IT-галузі, але навіть у кризові часи бізнес готовий платити їм високі зарплати, передають Патріоти України.

Тож за ким полюють рекрутери, і кому готові платити солідні суми?Портал Work.ua провів дослідження українського ринку праці. В результаті було зауважено, що в Україні серед роботодавців ведуться активні пошуки спеціалістів у сфері обслуговування. Популярністю також користуються робочі спеціальності, спеціалісти з продажу та закупівлі, працівники сфери торгівлі, спеціалісти в галузі туризму, працівники готельно-ресторанного бізнесу.

Отже, український бізнес зараз потребує продавців-консультантів, водіїв, бухгалтерів, кухарів і менеджерів з продажу. Лідерами із зарплат є медіабайєри. Їм готові запропонувати 70 000 грн. Друге місце посідають водії-міжнародники. Вони можуть розраховувати на оклад 40 000 грн.

Відзначається зростання кількості вакансій. Серед нових вакансій також шукають працівників фінансів та банківської справи, працівників сфери нерухомості, працівників, задіяних у секторі маркетингу та реклами, топ-менеджерів.

Виходячи з помічених тенденцій, у представників цих професій шанси на успішний пошук роботи зросли. Окрім медіабаєрів та водіїв-міжнародників, на хорошу винагороду за працю можуть розраховувати й веб-дизайнери. У середньому ці фахівці одержують 31 250 грн. Трохи поступаються у зарплаті бізнес-аналітики. Середній оклад аналітика дорівнює 30000 грн. Таку ж винагороду праці готові запропонувати ріелторам і рихтувальникам. Платня менеджерів операційної діяльності в середньому – 29 450 грн.

Найскромніші оклади у розмірі 8 000 грн у санітарів та прибиральників. З невеликим відривом від них йдуть помічники ветеринарних лікарів. Їхня праця оцінюється у 8 125 грн.

Лідирують за зростанням зарплати у жовтні керівники середньої ланки. Їхня винагорода за трудові будні зросла на 10%. Зарплати працівників сфери охорони та безпеки зросли на 5,45%. На 4% збільшився оклад у працівників у сфері юриспруденції, обслуговування, а також секретаріату і діловодства.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...