Зарплати українців надумали зрівняти: Чого чекати від скандальної ініціативи влади

В Україні планують значно зменшити диспропорції в оплаті праці звичайних працівників і ТОП-менеджменту підприємств, а також зрівняти зарплати чоловіків і жінок, передають Патріоти України.

Як повідомляє Оbozrevatel, для цього Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства ініційована розробка проєкту Закону "Про рівну винагороду за рівноцінну працю", Про це інформують у Федерації профспілок.

Повідомляється, що у форматі zoom-конференції відбувся круглий стіл за участю представників сторін соціального діалогу, науково-дослідних установ, а також міжнародних організацій, під час якого було акцентовано на проблемах нерівності у сфері оплати праці.

Зокрема, учасники круглого столу погодилися, що законодавчого врегулювання потребують такі моменти:

  • недостатній рівень мінімальної заробітної плати;
  • занижений розмір посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС та низька заробітна плата в галузях бюджетної сфери, де переважну частину зайнятих становлять жінки;
  • значні диспропорції в оплаті праці працівників і ТОП-менеджменту підприємств.

З боку Федерації профспілок були презентовані пропозиції до концепції проєкту Закону "Про рівну винагороду за рівноцінну працю". Його розробка буде здійснюватися:

  • відповідно до зобов'язань України у зв'язку з ратифікацією Конвенції Міжнародної організації праці № 100 "Про рівну винагороду чоловіків і жінок за працю рівної цінності", приєднанням України до Міжнародної коаліції за рівну оплату праці (EPIC);
  • на виконання п. 4 Плану заходів щодо реалізації зобов'язань Уряду, взятих у межах міжнародної ініціативи "Партнерство Біарріц" з утвердження гендерної рівності.

За результатами круглого столу досягнуто домовленостей, що найближчим часом Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства надасть учасникам заходу свої напрацювання щодо концепції законопроєкту для ознайомлення і подальшої спільної роботи над проєктом.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...