Зате потішили Коломойського: Відкритий Герусом імпорт російської електроенергії загрожує зупинкою шахт

Шахтарі обурені закупівлею електроенергії у країни-агресора і стурбовані перспективою залишитися без роботи і джерела доходів.

Імпорт електроенергії з Росії почався через «поправки Геруса» і зайняв 15% вітчизняного ринку електроенергії, що загрожує згортанням української теплової генерації і, як наслідок, зупинкою роботи шахт. Про це заявив голова НПГУ «Волиньвугілля» Сергій Макаров, передають Патріоти України.

Макаров зазначив, що зростання імпорту дешевої електроенергії з Росії може привести до згортання теплової генерації. Як наслідок, вона перестане купувати вітчизняне вугілля, що загрожує кризою в вугледобувній галузі. «Є такий факт. Є така небезпека. Хоч вони кажуть, що це близько 1%, але без нього можна обійтися», - сказав Макаров. Він також зазначив, що шахтарі обурені закупівлею електроенергії у країни-агресора і стурбовані перспективою залишитися без роботи і джерела доходів.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Бавовна" дала свій ефект: Куйбишевський НПЗ повністю зупинився після удару дронів

четвер, 28 березень 2024, 14:29

Російський Куйбишевський нафтопереробний завод від міста Самара на Волзі зупинив все виробництво через проблеми, заподіяні атакою українського безпілотника минулого тижня, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Раніше на цьому тижні джере...