"Затишшя" закінчиться? В Україні може помітно змінитися курс долара

Українцям не слід очікувати серйозних змін курсу долара та євро до осені. Нинішня ситуація на валютному ринку збережеться як мінімум до кінця серпня. А в середині липня вартість готівкового долара не перевищить 41,2 грн. Після цього ситуація на валютному ринку може змінитися як на кращу, так і на гіршу сторону - тзалежно від низки факторів, передають Патріоти України.

Такий прогноз OBOZ.UA озвучив начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий. За його словами, найближчими тижнями загальна активність на ринку через сезонний фактор буде нижчою на 10-15% порівняно, наприклад, з червнем. Ситуативно основні зміни відбуватимуться у "горличку" 40,4-40,7 грн/дол.

Як пояснив банкір, серйозними негативними факторами для курсу гривні залишаться інфляція та енергетична ситуація у країні. "Однак можемо припустити, що основні зміни на валютному ринку перенесені на осінь, а зараз валютний ринок перебуває в стані "помірних змін". Інфляційний тиск нівелюється сезонним зниженням цін на овочі та фрукти", – вважає Лєсовий.

За його розрахунками, у липні курсові відхилення будуть у межах 2% на тиждень. Тобто за середнього курсу готівкового долара 41,04 грн у продажу (дані на 9 липня) вартість може коливатися в межах 40,2-41,8 грн. Банкір попереджає: передбачити всі чинники, що можуть вплинути на курс валют в Україні, неможливо. Насамперед через війну.

"Однак можна очікувати, що будь-які зміни на валютному ринку без ознак хаосу чи неконтрольованості. Ситуація на ринку залишається досить прогнозованою, і це може тривати до другої половини серпня", – вважає фахівець.

Частина українців мають можливість вийти на пенсію у 55 років: Хто саме та за яких умов

вівторок, 17 вересень 2024, 0:00

Українські жінки можуть вийти на пенсію в 55 років за наявності 30 років страхового стажу або роботи в шкідливих умовах. Також передбачені перехідні положення для жінок, народжених до квітня 1961 року, які можуть вийти на пенсію раніше 60 років, переда...

Країна більше заробила, ніж витратила: Біженці з України рекордно поповнили бюджет Чехії

понеділок, 16 вересень 2024, 19:59

Протягом першого півріччя 2024 року Чехія заробила 4,4 мільярда крон завдяки податкам і страховим внескам, сплаченим українськими біженцями, що перевищило державні витрати на їх підтримку. Українські біженці стали значним джерелом доходу для чеського б...