Завдяки іноземним інвестиціям: В Україні створили електромагнітну зброю

Нова зброя може ефективно застосовуватися проти стратегічно важливих цілей противника, зокрема командних і адміністративних центрів, вузлів зв’язку, електростанцій, об’єктів протиповітряної оборони без ризику нанесення шкоди цивільному населенню.
В Україні створили електромагнітну зброю. Ілюстрація: Главком.

Підприємства оборонного комплексу України розробили і освоїли виробництво електромагнітної зброї. Про це повідомляє прес-служба Спецтехноекспорта, передають Патріоти України.

Ця зброя призначена для ураження різних типів військових радіоелектронних засобів, у тому числі систем енергоживлення і систем передачі даних. За принципом роботи нова електромагнітна зброя створює потужне електромагнітне випромінювання, що призводить до виходу з ладу радіоелектронної апаратури, яка є в складі озброєнь і військової техніки, або створює значні перешкоди її функціонуванню.

Зазначається, що даний тип озброєння використовує тільки енергію електромагнітного випромінювання, тому його дія не має летального впливу на людину, проте здатна вивести з ладу будь-яку техніку або об’єкти інфраструктури, які оснащені електронними системами. Електромагнітні боєприпаси можуть бути розміщені як на ракетних, так і авіаційних носіях, включаючи безпілотники.

Таким чином, зазначає прес-служба підприємства, нова електромагнітна зброя може ефективно застосовуватися проти стратегічно важливих цілей противника, зокрема командних і адміністративних центрів, вузлів зв’язку, електростанцій, об’єктів протиповітряної оборони тощо без ризику нанесення шкоди цивільному населенню. Створення в Україні електромагнітної зброї стало можливим завдяки інвестиціям оборонної компанії з Індії.

Під ковпаком: Держава зможе відстежувати всі транзакції українців, - нардеп

понеділок, 29 квітень 2024, 19:58

Впровадження програми компенсації частини оплати за товари та послуги дозволить Державній податковій службі України відслідковувати транзакції громадян. Народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк заявив про це 29 квітня. "Нам вже не вистачає...

Скільки насправді коштує рубль? Економіст пояснив секрет стабільності російської валюти

понеділок, 29 квітень 2024, 19:47

Про курс російського рубля, як про ринковий результат, говорити безглуздо, оскільки у країні-агресорці він регулюється державою. Про це заявив доктор економічних наук, експрофесор Вищої школи економіки в Москві Ігор Ліпсіц в інтерв’ю "Главкому", переда...