Завдяки новому обладнанню: "Нафтогаз" звітує про покращення власного видобутку та розподілу "блакитного палива" по мережі

Шкода, що всі ці заходи впродовж кількох років перед повномасштабною війною залишалися тільки на папері, як і збільшення видобутку до рівня енергонезалежності.

"Укргазвидобування" запустило в роботу нову дотискну компресорну станцію. Вона допоможе видобувати більше газу. Про це повідомила прес-служба "Нафтогазу" у вівторок, 2 серпня,передають Патріоти України.

Крім того, це допоможе забезпечити надійну роботу всього комплексу для безперебійного постачання палива в опалювальний сезон для споживачів, а також покращити якість блакитного палива, наголошується у повідомленні компанії.

Голова правління Нафтогазу Юрій Вітренко повідомив, що замість цієї ДКС раніше використовувалася неефективна та ненадійна станція, збудована ще за радянських часів.

Будівництво нової станції проводилося з найновішим обладнанням із високим ступенем автоматизації, зазначили у Нафтогазі.

Також у повідомленні йдеться, що нова ДКС здатна готувати для передачі в газотранспортну систему 16,5% газу, який видобуває Укргазвидобування на заході України. Очищення газу на станції проводитиметься відповідно до міжнародних стандартів, закріплених у новому Кодексі газотранспортної системи України.

"Газ на ДКС надходитиме з більш ніж двох десятків свердловин. Робота нової станції дозволить отримувати додатковий газ за рахунок мінімізації технологічних втрат", - додали в Нафтогазі.

Нагадаємо, на початку літа уряд доручив Нафтогазу накопичити до опалювального сезону 19 млрд кубометрів.
Місяць тому у Нафтогазі говорили, що Україні потрібно 8 млрд доларів, щоб досягти поставлених Кабміном показників. Але тоді тисяча кубометрів газу коштувала менше тисячі доларів, а зараз – понад дві тисячі доларів.

Українцям продають вітчизняні помідори майже удвічі дорожче за турецькі: У чому причина

вівторок, 23 квітень 2024, 9:57

В Україні почали продавати тепличні помідори місцевого виробництва. Перші партії пропонують до продажу по 120-140 грн/кг, що в середньому на 67% вище, ніж перші партії цієї продукції минулого року, передають Патріоти України. А також значно дорожче з...

Схема на майже 300 млн: Міністру Сольському повідомили про підозру через оборудки із землею

вівторок, 23 квітень 2024, 9:50

НАБУ та САП повідомили про підозру міністру аграрної політики та продовольства Миколі Сольському через заволодіння землею на 291 млн грн і спробу заволодіння землею ще на 190 млн грн, передають Патріоти України. Дослівно: "Ексголову аграрного комітету...