Завищені платіжки за комуналку? Куди звертатися, щоб домогтися справедливості

Якщо людині прийшла платіжка за комунальні послуги, сума в якій, на думку споживача, завищена, вона може звернутися в обленерго або в Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Про це в ефірі телемарафону заявив міністр енергетики України Герман Галущенко, передають Патріоти України.

За його словами, в обленерго мають перевірити й перерахувати, якщо з'ясується, що суму нараховано неправильно. "Якщо споживач бачить і вважає, що несправедливо нарахована сума або не так розрахована, то, по-перше, він має звернутися до обленерго, щоб вони перевірили та перерахували", — сказав міністр.

Також Галущенко заявив, що можна звернутися до НКРЕКП, якщо споживач незадоволений рішенням обленерго або хоче звернутися зі скаргою. "Якщо він не задоволений і бачить, що немає контакту або розуміння, або ж він так вважає, то в нас є НКРЕКП, куди він має право звернутися зі скаргою", — сказав Галущенко. Глава Міненерго додав, що відповідна комісія має перевірити, чи справедливо було нараховано суму.

Частина українців мають можливість вийти на пенсію у 55 років: Хто саме та за яких умов

вівторок, 17 вересень 2024, 0:00

Українські жінки можуть вийти на пенсію в 55 років за наявності 30 років страхового стажу або роботи в шкідливих умовах. Також передбачені перехідні положення для жінок, народжених до квітня 1961 року, які можуть вийти на пенсію раніше 60 років, переда...

Країна більше заробила, ніж витратила: Біженці з України рекордно поповнили бюджет Чехії

понеділок, 16 вересень 2024, 19:59

Протягом першого півріччя 2024 року Чехія заробила 4,4 мільярда крон завдяки податкам і страховим внескам, сплаченим українськими біженцями, що перевищило державні витрати на їх підтримку. Українські біженці стали значним джерелом доходу для чеського б...