Завжди при справі: Експерт розповів, які фахівці найбільш затребувані на ринку праці в Україні

Які наразі тенденції в Україні на ринку праці та яких працівників найбільше потребують компанії. Про це в етері телемарафону розповів співзасновник та СЕО сайту Work.ua Артур Міхно, передають Патріоти України.

"Зараз в усіх галузях, перш за все, попит на кваліфікованих працівників. Разом з тим, є галузі, в яких особливо великі потреби. Зараз це, наприклад, медицина, фармацевтика — дуже багато нових вакансій. Робочі спеціальності, виробництво потребують багато людей. Незмінний лідер – сфера обслуговування і також все, що стосується продажів. Тобто можна сказати, що роботи як ніколи багато і можливість знайти її, обрати дійсно ту, яка зможе бути і по душі, і для того, щоб заробляти – зараз в Україні досить просто", - розповів Міхно.

Він підкреслив, що за цей рік відбулася значна позитивна зміна в рівні заробітної плати. "Вона просто значно зросла, напевно, більше, ніж в будь-якому іншому році – зростання понад 23% в різних галузях в цілому... При цьому по окремих галузях – це зростання відбувається і до 50%", - сказав Міхно.

За його даними, в середньому заробітна плата в Україні зараз становить приблизно 18,5 тисяч гривень. "Але ще раз повторюю, заробітні плати доволі сильно зросли, тому більшість роботодавців їх зараз переглядають, і пропозиції, які є, вони значно перевищують ті зарплати, які були на початок року", - сказав він.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...