Зберегти енергосистему від банкрутства: НКРЕКП надала право "Укренерго" обмежувати приєднання до мереж нових ВДЕ

Національна комісія, що здійснює державне регулювання в галузі енергетики та комунальних послуг, надала право НЕК «Укренерго» тимчасово припиняти видачу технічних умов на приєднання до мереж електроустановок виробників електроенергії з відновлюваних джерел (ВДЕ), якщо досягнуто межі операційної безпеки об’єднаної енергосистеми (ОЕС) України. Про це йдеться у Постанові НКРЕКП № 1070 від 03.06.2020, повідомляють Патріоти України.

«Пункт 1.7. У разі досягнення меж операційної безпеки функціонування ОЕС України ОСП має вживати заходів щодо тимчасового припинення (обмеження) видачі технічних умов на приєднання та/або надання письмових висновків/рекомендацій щодо виконання технічних заходів для забезпечення належної та сталої роботи об’єктів електроенергетики в ОЕС України та/або у відповідних її частинах до реалізації технічних та ринкових заходів, передбачених затвердженим Звітом з оцінки відповідності (адекватності) генеруючих потужностей », - зазначається у постанові.

При цьому, в «Укренерго» пояснили, що зазначені обмеження можуть тривати до моменту, поки будуть реалізовані технічні та ринкові заходи, які забезпечують належну та сталу роботу об’єктів електроенергетики, та передбачені у затвердженому НКРЕКП Звіті з оцінки відповідності (адекватності) генеруючих потужностей.

А рішення про обмеження видачі технічних умов на приєднання Оператор системи передачі має ухвалювати на основі розроблених ним критеріїв, які буде опубліковано на сайті системного оператора протягом найближчих місяців.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...