Зберегти здоров'я та нерви водолазів: У Києві протестували надсучасний підводний дрон (відео)

Дрон планують використовувати для допомоги у підводних обстеженнях Дніпра.

У Києві протестували в реальних умовах підводний дрон Chasing M2. Цей дрон є одним із найсучасніших і найефективніших пристроїв серед тих, що призначені для роботи під водою. Відео тестування опублікували в КП «Плесо», передають Патріоти України.

Дрон планують використовувати для допомоги у підводних обстеженнях Дніпра. Він значно полегшить життя водолазів, дозволить набагато легше досліджувати складні для доступу зони, як наприклад причали або судна.

– Chasing M2 зможе допомогти зберегти здоров'я водолазів, адже їх робота є вкрай небезпечною, йдеться в повідомленні.

Сам дрон оснащений вісьмома двигунами, камерою 4К та світлодіодними лампами потужністю 4 000 люменів. Але найголовнішою його перевагою є можливість занурюватися на глибину до 100 метрів.

– У Chasing M2 є пульт дистанційного керування та окуляри віртуальної реальності. Така техніка дозволить обстежувати дно водойм набагато ефективніше та якісніше, зазначили у «Плесо».

Використовувати Chasing M2 можна не тільки в теплу пору, але й взимку, адже він здатний переносити температуру до -75 градусів.

– Така техніка дозволяє отримувати інформацію швидше: відео обстеження можна подивитися онлайн на дисплеї, окрім того в ньому є карта пам'яті на 64 Гб, що дозволяє робити відеозапис, наголосили у повідомленні.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...