Збіг факторів: Україна готується завалити Європу своєю черешнею, оновивши власний рекорд

Запізнілий, через погодні умови, і потужний вражай чекають на вільних від традиційних конкурентів ринках. Як це позначиться на внутрішніх цінах, поки сказати важко.

Сезон збирання черешні цьогоріч розпочався на 3 тижні пізніше, ніж торік. Це також матиме позитивні наслідки для українських фермерів. Вони зможуть продавати черешню за кордон, коли практично повністю з ринку піде Узбекистан. Залишиться тільки пропозиція турецької черешні, повідомляють Патріоти України з посиланням на EastFruit.

У Європі ж більша частина врожаю черешні піде на переробку, а не на ринок. Це пов'язано з поганою якістю ягоди через несприятливі погодні умови. Тому Україна зможе збільшити експорт вітчизяної продукції.

Прогнозують, що експорт української черешні цьогоріч уперше перевищить 5 тис. тонн. Стане рекордним за всю історію України.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...