Зброярі звітують: Став відомим обсяг експорту української оборонної продукції до Туреччини (фото, відео)

Минулого року були завершені випробування першого україно-турецького бойового модуля Serdar, що був створений на замовлення третьої країни та є спільною розробкою компанії Aselsan та ДККБ "Луч".

Делегація ДК "Укроборонпром" провела робочі наради з представниками спільного україно-турецького підприємства Black Sea Shield (спільне підприємство створене між ДК "Укрспецекспорт" й КБ "Ивченко-Прогресс" та турецькою компанією Baykar Makina, - ред.), повідомляють Патріоти України.

Під час робочого візиту представників Концерну, що відбувся 16-17 липня ц.р., були обговорені низка робочих питань, перспективи продовження виробництва та поглиблення співпраці між турецькими оборонними підприємствами та учасниками ДК "Укроборонпром".

"Наразі наше спільне з Туреччиною підприємство працює над інтеграцією авіаційних двигунів українського виробництва в ударний безпілотний авіаційний комплекс нового покоління – Akıncı – та новий турецький перспективний безпілотний ударний винищувач", - зазначив генеральний директор ДК "Укроборонпром" Айварас Абромавичус.

Також він додав, минулого року були завершені випробування першого україно-турецького бойового модуля Serdar, що був створений на замовлення третьої країни (постачається у Катар) та є спільною розробкою компанії Aselsan та ДККБ "Луч". "Цей виріб вже готовий до серійного виробництва", - зазначив гендиректор Концерну.

Окрім цього реалізується низка інших спільних проектів. Зокрема, розробка та виробництво сучасних силових установок для наземної техніки, систем захисту бронетехніки та керованих засобів ураження.

КАЗ Pulat – система з українськими технологіями.Також у прес-служба "Укроборонпрому" нагадали про постачання окремих видів сучасної продукції оборонного призначення Збройним силам України. Мова йде про системи тактичного зв’язку УКХ і КХ-діапазонів виробництва компанії Aselsan та оперативно-тактичні БПЛА Bayrаktar TB-2 від компанії Baykar Makina.

"Турецька Республіка традиційно є важливим та перспективним партнером України у сфері військово-технічного співробітництва. У 2019 та першому півріччі 2020-го року загальний обсяг експорту склав 40 млн доларів США", - наголосив Айварас Абромавичус.

Джерело: Defense Express

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

Готують варіанти: Cтало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...