Збитків від пандемії було "замало": ​Французьких виноробів спіткала трагедія, котрої не знали протягом 30 останніх років. Уряд вживає екстрених заходів

Виноградарі вдавались до відчайдушних заходів, щоб зігріти лозу

Квітневі морози пошкодили 80% лози в виноробних регіонах країни, повідомляють Патріоти України з посиланням на CNN.

За даними Європейського комітету винних компаній, мороз не зачепила лише 20% виноградників в основних виноробних районах Франції. Очікується, що це призведе до втрати 25-50 відсотків урожаю, вважають в комітеті.

Кліматична криза збіглася з особливо важким періодом для французьких виноробів. Пандемія істотно скоротила продажі вин Франції на ключових міжнародних ринках і вдарила по винному туризму.

Морозна погода виявилася особливо руйнівною для виноробних господарств, після того як їй передували аномально високі температури. Лоза стала рости швидше, ніж зазвичай, що зробило її більш чутливою до холоду.

В кінці березня у Франції стояла дуже тепла погода, розповів метеоролог Чад Майерс. А за цим послідувала «жорстокий арктичний спалах».

Менш ніж за тиждень температура в регіоні Шампань впала з +26 градусів за Цельсієм до -6. І хоча зараз температура в межах норми, наближається ще один спалах холоду, зазначив метеоролог.

Аграрії не стикалися з таким руйнівним погодним явищем з 1991 року

Мороз торкнувся такі регіони як Рона, Бордо, Бургундія, Шампань, Прованс і долина Луари. Про це розповіла Енн Коломбо, яка очолює одне з виноробних підприємств. У деяких регіонах у цьому році буде дуже і дуже мало винограду, додала вона.

Коли раптово вдарили морози, винороби намагалися підтримувати теплу температуру повітря, запалюючи свічки і жаровні на своїх виноградниках. Однак у багатьох випадках для захисту лози цього було недостатньо.

Втрачена значна частина врожаю, свідчив Крістоф Шато, директор зі зв'язків з громадськістю Винного ради Бордо.

За словами прем'єр-міністра Франції Жана Кастекса, фермери не стикалися з таким руйнівним погодним явищем з 1991 року.

У відповідь на кліматичне лихо урядовці провели екстрену нараду з банкірами, страховиками і представниками сільського господарства, щоб визначити додаткові механізми підтримки аграрного сектора.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...