Збитки на мільярди: Як нові правки Верховної Ради можуть завдати шкоди українському бізнесу

Зараз в парламенті йде обговорення таких ініціатив, але сам діалог з бізнесом - чисто формальний.

Підвищення ренти на видобуток залізної руди в 4,5 рази суттєво підірве галузь і завдасть збитків державі на мільярди гривень. Про це розповів голова Федерації металургів України Сергій Біленький, коментуючи податкові поправки, які планує прийняти Верховна Рада, передають Патріоти України.

Зараз же в парламенті йде обговорення даних ініціатив, але сам діалог з бізнесом, за словами фахівця, чисто формальний. "Нам пообіцяли, що якісь наші пропозиції будуть враховані між першим і другим читанням, але законопроекти 1012 і 1012-1 приймуть. Тому, на жаль, доводиться констатувати — діалогу влади на рівні Верховної Ради і бізнесу, немає. Координації між Радою і урядом теж немає. Прем'єр-міністр з одного боку заявляє, що зміни до Податкового кодексу обговорюватимуть навесні, а прийняті будуть не раніше 2021 року, при цьому парламент вносить кардинальні зміни. Наші витрати через підвищення в 4-5 разів тарифів зростуть не менше ніж на 8,5 мільярда гривень на рік", — підкреслив Біленький.

Такі зміни можуть просто погубити галузь. При цьому фахівець відзначає, такий дивний інтерес спостерігається з боку Ради тільки до залізної руди, рента ж на інші види сировини не збільшується. "Ми порахували, якщо держава отримає додатково 8,5 мільярда гривень від ренти, то втратить близько 11,5 мільярдів податку на прибуток від цих же підприємств. Оскільки, як мінімум на 20% будуть скорочені обсяги виробництва, ми втратимо значну частину експорту — Китай повністю, частину в країни ЄС. Можливо рентабельним залишиться лише внутрішній ринок за рахунок більш дешевої доставки", — підсумував Біленький.

Джерело: Обозреватель

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...