Здорожчання електроенергії в Україні відбулося: Що тепер буде з цінами на продукти

Українцям потрібно готуватися до чергової хвилі здорожчання продуктів. Про це заявив кандидат економічних наук та головний консультант Центру зовнішньополітичних досліджень Національного інституту стратегічних досліджень Іван Ус в ефірі "Громадського радіо", передають Патріоти України.

З його слів, через зростання тарифів на електроенергію в Україні найближчим часом можуть зрости ціни на хліб. Адже це дуже енергомісткий продукт. Однак на цьому здорожчання не закінчиться.

Так, після хліба в Україні можуть підвищити ціни на молочну продукцію, зокрема вершкове масло. Також у торгових точках можуть змінитись цінники на м'ясних товарах.
"Після цін на хліб про здорожчання можуть заговорити виробники молочної продукції, масла. Також — м’ясної галузі", - прогнозує Іван Ус. Нагадаємо, від червня платіжка за електроенергію в середньому становитиме 734,4 грн замість попередніх 448,8 грн.

В ЄС кинули виклик Visa та Mastercard, створивши нову велику платіжну систему: Що відомо

субота, 28 вересень 2024, 17:37

У Європейському Союзі розробили власну платіжну систему, яка покликана замінити розробки фінансових компаній Visa та Mastercard. Проект Wero створили за підтримки 16 великих банків та платіжних компаній, включаючи BNP Paribas, Deutsche Bank та Worldlin...

Українцям перерахують пенсії: Стали відомі деталі масштабної реформи

субота, 28 вересень 2024, 17:25

В Україні до кінця 2024 року мають ухвалити масштабну пенсійну реформу. В результаті мають збільшити пенсії тих, хто давно вийшов на заслужений відпочинок, передають Патріоти України. Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді розповіла м...