"Здрастевампожалуйста": Україна вперше в історії закупила огірки у Росії

Цього тижня Україна вперше в історії почала імпортувати огірки з Росії. Як пояснюють фахівці, російський овоч дуже конкурентний за ціною з українським. І це незважаючи на 10% імпортне мито, яке сплачують імпортери, зазначають Патріоти України.

"Наразі пропозиція огірка українського виробництва на ринку дуже обмежена – лише кілька комбінатів ведуть відвантаження, тому ціни на український огірок порівняно високі на – 38-45 грн/кг. Відповідно, на тлі цього різко виріс імпорт огірка з Туреччини, який доступний в середньому на 5-10 грн/кг дешевше", – заявив керівник міжнародних проєктів Fruit-Inform Євген Кузін для Еast-fruit.

Крім того, продаються огірки з Білорусі, які наразі трохи дорожчі за турецькі. При цьому огірок із РФ надходить на ринок за найнижчими цінами. Кузін пояснив, що це відбувається через те, що у Росії спостерігається тенденція зниження вартості.

Цікаво, що за перші 8 місяців цього року країна імпортувала рекордні обсяги свіжого огірка. Враховується саме зазначений період року. Обсяг склав 12,1 тис. тонн, а головними постачальниками огірка виявилися Туреччина та Білорусь.

У цей час експорт за вказаний період становив 4 тис. тонн. Для порівняння, це у 2,3 рази більше по відношенню до аналогічного періоду 2020-го.

В Україні бізнесу дозволили не сплачувати частину податків: Стало відомо, кого стосується

вівторок, 16 квітень 2024, 9:05

Кабінет міністрів дозволив владі Харкова та області звільняти бізнес від податків - задля зниження податкового навантаження на нього в умовах постійного російського терору. Йдеться про три податки: єдиний податок, орендну плату і плату за майно, переда...

Обов'язкова ідентифікація в дії: Хто із пенсіонерів в Україні ризикує залишитися без виплат

вівторок, 16 квітень 2024, 6:52

Оформлення пенсійних виплат є важливим процесом, що вимагає від одержувачів регулярного підтвердження свого статусу. Про це повідомили в Головному управлінні Пенсійного фонду України у Вінницькій області, передають Патріоти України. Як кажуть чиновники...