"Зелені неолігархи" добились свого: Українці почали активно продавати свої городи через податок на землю від "Слуги народу"

Гетьманцев виправдав очікування латифундистів та земельних спекулянтів?

Наприкінці 2021 року в Україні помітно активізувався ринок землі. Водночас зросла і ціна на землю. Причому більшість угод на ринку пов'язані з продажем ділянок під особисте селянське господарство. Власники невеликих земельних ділянок побоюються, що їм буде накладно платити податок на землю і тому стали активніше збувати свої городи, зазначають Патріоти України.

Українці почали активно продавати свої городи, побоюючись податку на землю - today.ua

Податок на землю, прозваний ще податком на город, який запроваджено з 2022 року, передбачає щорічну сплату мінімального податкового зобов'язання із земельних ділянок, розташованих поза межами населених пунктів. Йдеться не лише про паї, основна частина яких перебуває в оренді, та за які орендарі сплачують податки.

Проте, окрім легального ринку оренди землі, в Україні існує ще й величезний пласт нелегальної оренди. З такої землі держава не отримує жодних податків. Нерідко такі земельні ділянки розміром від 0,5 до 1 га використовуються селянами під вирощування продукції для особистого користування або здаються у нелегальну оренду. Проте з 2022 року власники будуть змушені платити з цієї землі мінімальне податкове зобов'язання, яке в середньому по Україні становитиме близько 1,4 тисяч гривень з гектара.Українці почали активно продавати свої городи, побоюючись податку на землюТому багато власників таких городів воліють їх позбутися, аби не платити податок. Тим більше, якщо йдеться про пенсіонерів із мінімальною пенсією, то їм і немає звідки платити такі податки.

Таким чином, наприкінці минулого року більшість транзакцій на ринку землі складали саме угоди з ділянками під ведення особистого селянського господарства. Водночас, якщо виходити з площі проданої землі, то дві третини цієї площі становить товарна сільськогосподарська земля. Іншими словами – земельні паї.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...