Зеленському є про що вихвалятись на ТБ "неолігарха" Коломойського: Міністр економіки заявила про рекордний доларовий ВВП в історії України

В 2013 році цей показник досяг $156,6 млрд. Наразі - на 30% більше. Правда покупна спроможність одного "бакса" в Україні з тих пір знизилася у кілька разів на товари та послуги вітчизняного походження

У Кабміні заявили про рекордний доларовий ВВП

Завдяки укріпленню національної валюти, Україна завершує 2021 рік із найвищим доларовим ВВП за всю історію - близько 195 мільярдів. Про це у суботу, 27 листопада, заявила міністр економіки Юлія Свириденко у Facebook, зазначають Патріоти України.

"Наступного року ми плануємо вийти на високі темпи зростання внутрішнього валового продукту завдяки старту низки програм. Зокрема, масштабна термомодернізація житлових будинків, комплексне відновлення систем зрошення на Півдні України, масове дешеве іпотечне кредитування, активне фінансування експортерів", - заявила Свириденко.

Вона разом із міністром оборони Олексієм Резніковим та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою провела онлайн зустріч із представниками найбільших міжнародних інвестиційних компаній та фондів, які інвестують в Україну.

"Ми поінформували інвесторів про поступове поліпшення наших макроекономічних показників та прогнози на найближчий рік", - зазначила Свириденко.

У свою чергу Резніков повідомив, що ситуація на Донбасі є досить стабільною, а Кулеба запевнив інвесторів, що негативні інформаційні повідомлення з боку Росії мають на меті виключно дестабілізувати ситуацію навколо України.

За даними Держстату, рівень зростання економіки у ІІІ кварталі 2021 року зріс на 2,4% порівняно з аналогічним періодом 2020 року.

За оцінками МВФ, українська економіка поточного року зросте на 3,2%, хоча спочатку фонд очікував на зростання в 4%.

Яким буде курс долара в Україні найближчим часом: Фінансовий експерт озвучив прогноз

субота, 27 квітень 2024, 6:58

Найближчим часом в Україні курс долара не зростатиме, зокрема до 50 грн і вище. Проте Нацбанк України намагатиметься повільно привести гривню до 40-41 грн за долар, що наразі обумовлено економічними чинниками. А нинішні курсові коливання насправді не п...

На готівкові платежі введено ліміт: Стало відомо, яку суму дозволяють витрачати в ЄС

субота, 27 квітень 2024, 6:45

В ЄС посилюють боротьбу з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму. Так, узгоджений у Європарламенті пакет законів передбачає, зокрема, загальноєвропейський ліміт 10 тис. євро на готівкові платежі. Інакше кажучи, у країнах ЄС обмежили готівкові пл...