Зеленському на замітку: Трамп збирається скасувати карантин у США - країна мусить працювати

Два ключових чиновники - координатор Білого дому з боротьби із поширенням коронавірусу Дебора Біркс та авторитет у медичному світі, директор інституту інфекційних захворювань Ентоні Фаучі - категорично проти.

У США можуть скасувати усіх обмеження, запроваджені через коронавірус. За даними американських ЗМІ, на цьому наполягає Дональд Трамп, повідомляють Патріоти України.

На початку минулого тижня Білий дім поширив рекомендації для американців. Серед них: працювати з дому, скасувати заплановані поїздки та уникати барів, ресторанів і будь-яких місць скупчення людей. Встановили й "дедлайн" для цих обмежень - 30 березня. Лікарі вважали: дата - це формальність, карантин продовжать. Але преса дізналася з джерел в адміністрації Трампа - президент хотів би повернути всіх на роботу.

Люди з оточення глави держави неформально зізналися журналістам: Трамп постійно обговорює "а чи не краще з 1 квітня обмеження скасувати?" Його більше непокоїть, що карантинні заходи вдарять по економіці, а це те, чим президент пишається найбільше. Те, що має забезпечити його переобрання.

Джерела кажуть: ще з минулого четверга і Трамп, і міністр фінансів Стівен Мнучін, який президента в цьому підтримує, неформально радяться з експертами: як би не продовжувати карантин? Мовляв, з дому люди все одно працюють неефективно, втрати для бізнесу й для бюджету - величезні. Тож, може, в робочі дні повернути Америку на фабрики та в офіси? І лише на вихідних дотримуватися карантинного режиму?

Після того, як чутки про це опублікувала преса, тримати все в таємниці Трамп більше не міг. Сказав на своєму щоденному брифінгу: справді розглядає варіант дозволити приватному бізнесу обережно відновити роботу - навіть попри коронавірус.

Дональд Трамп, президент США:

Ми повинні зберегти робочі місця для американців і діяти швидко. Наше завдання: врятувати американські компанії - як великі, так і малі. Бо це медична проблема, але вона не має перерости в тривалу економічну проблему.

Трамп публічно виголосив слова, які до цього казав лише у неформальних розмовах з командою - "не можна, щоб наслідки від лікування були гірші, ніж наслідки самої проблеми".

Дональд Трамп, президент США:

Америка дуже скоро буде відкрита для бізнесу. Дуже скоро! Значно раніше, ніж через 3-4 місяці, як хтось собі думає.

"Хтось" - це провідні американські лікарі, члени його антикризового штабу. Джерела в оточенні Трампа кажуть, що два ключових чиновники - координатор Білого дому з боротьби із поширенням коронавірусу Дебора Біркс та авторитет "номер 1" у медичному світі, директор інституту інфекційних захворювань Ентоні Фаучі - категорично проти. І вважають, що поки немає перевірених ліків, повний карантин - єдина реальна можливість запобігти сотням тисяч смертей. Але вирішувати Трампу.

І він має оголосити про своє рішення вже на початку наступного тижня. І за чутками - щоб врятувати економіку (а заразом і свій рейтинг) - схильний все-таки ризикнути й полегшити карантинний режим, повернувши щонайменше малий і середній бізнес до роботи.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...