Зеленський анонсував виробництво в Україні новітніх модульних ядерних реакторів

Україна рішуче налаштована розвивати свою атомну енергетику і планує використовувати новітні ядерні реактори. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Маріано Гроссі, , повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт глави держави.

За словами Зеленського, Україна планує перейти до використання новітніх ядерних реакторів. Зокрема, можливий перехід на малі модульні реактори SMR-160, які збираються виробляти в Україні.

Також глава держави заявив про готовність України ділитися досвідом з МАГАТЕ, щоб не допустити повторення аварії на Чорнобильській АЕС.

"Сьогодні наші експерти мають унікальний досвід у сфері ядерної безпеки та виведення ядерних об'єктів з експлуатації. Україна готова ділитися цими знаннями з МАГАТЕ, щоб подібні аварії більше ніколи не трапилися", - сказав Зеленський.

У Швейцарії хочуть, щоб українські біженці працювали, але є нюанс

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:56

Очікується, що українські біженці у Швейцарії братимуть участь у соціальному житті країни, інтегруватимуться та знайдуть роботу. Але працевлаштуватися для багатьох з них нелегко. Лише трохи менше від 23 відсотків біженців з України зараз працюють. Феде...

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...