"Зеленський говорив про це із Меркель": Німеччина зацікавлена в "зеленому водні" з України

Під час переговорів президента України Володимира Зеленського з канцлером Німеччини Ангелою Меркель сторони обговорили перспективи поставок з України до Німеччини "зеленого водню". Про це в ефірі програми "Велика п'ятниця" на телеканалі "Україна 24" розповів глава НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко, передають Патріоти України.

"Ми обговорювали з пані Меркель, що навколо "Нафтогазу" якраз і буде розвиватися ця перспективна тема, зокрема і тема водневої економіки, "зеленого водню". Ми навіть обговорювали конкретні пілотні проекти з конкретними німецькими компаніями, ми погодили, що найближчим часом повинні пройти переговори про те, як транспортувати "зелений водень" з України в Німеччину, тому що він повинен пройти Словаччину, Чехію і Австрію, і це питання узгодження всього маршруту, тому що Німеччина якраз хоче імпортувати "зелений водень" з України, вони бачать перспективу виробництва "зеленого водню" в Україні", - розповів Вітренко.

За словами глави "Нафтогазу", у України величезні можливості для розвитку відновлюваної енергетики - "це сонце, вітер, біомаса і так далі". "Відповідно, вони хочуть, щоб ми виробляли поновлювану енергію, яка у вигляді водню буде транспортуватися до Німеччини. І ми домовилися конкретно, що навколо "Нафтогазу" цей перспективний напрямок буде вибудовуватися", - повідомив він.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...