Зеленський підписав закон про "зелений" тариф: Шмигаль розповів, скільки заощадить держбюджет на "продавлених" інвесторах, але українці все одно з 1 серпня платитимуть більше

За пафосною заявою другого прем'єр-міністра Зеленського, зниження "зеленого" тарифу торкнеться кожного українця. При цьому на збільшення тарифу передачі електроенергії з 1 серпня це ніяк не торкнеться, зокрема і населення платитиме більше.

Український президент Володимир Зеленський підписав прийнятий Радою закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення умов підтримки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії". Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, зазначають Патріоти України.

"Президент підписав законопроект №3658, який закріплює ключові положення урядового меморандуму з виробниками "зеленої" енергетики", написав керівник Кабміну на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Шмигаль стверджує, що вищевказаний закон дозволить знизити тариф для сонячних електростанцій на 15%, а для вітрових електростанцій на 7,5%.

"На практиці це означає, що держава і всі українці заощадять майже 7 млрд грн щорічно", - пише голова уряду. Також прем'єр додав, що закон сприятиме збалансуванню ринку електроенергії, захистить права інвесторів і дозволить уникнути підвищення тарифів на електроенергію для населення", підсумував прем'єр.

Нагадаємо, з 1 серпня 2020 року в Україні згідно з рішенням Національної комісії, яка здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, на 54,6% збільшиться тариф на передачу електроенергії – з 155,4 грн/МВт-год до 240,23 грн/МВт-год (без ПДВ).

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...