Зернова ініціатива знову зупинена: РФ заблокувала реєстрацію флоту до всіх портів

РФ заблокувала реєстрацію вхідного флоту до всіх портів нашої країни, що свідчить про те, що зернова ініціативна була повністю зупинена. Про це йдеться на Facebook-сторінці Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, передають Патріоти України.

Зазначається, що Росія зареєструвала лише 1 вхідне судно на порт "Чорноморськ". Водночас інші сторони СКЦ підтвердили до участі в Чорноморській ініціативі 10 суден на три порти.

"Спільний координаційний центр (СКЦ) в Стамбулі оголосив про неможливість складання інспекційного плану на 1 червня через чергову безпідставну відмову російської делегації реєструвати вхідний флот до участі в ініціативі", - пише пресслужба.

Сьогодні у територіальних водах Туреччини у черзі на інспекцію 50 суден, на які необхідно завантажити 2,4 млн тонн продовольства для світу.

"Українська делегація направила лист до Секретаріату СКЦ з вимогою відновити повноцінну роботу в складі 3 інспекційних команд та 9 інспекцій на день, як того вимагають процедури СКЦ. Українські інспектори наразі перебувають в СКЦ та готові негайно приступити до роботи в разі відновлення реєстрації суден", - додає пресслужба.

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...

Втрачає ринки та валютну виручку: Bloomberg з'ясував, на скільки наразі впав російський експорт дизпалива

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:05

Експорт дизельного пального з Росії впав на 25% через атаки безпілотників на НПЗ, повідомило агентство Bloomberg. . Так, згідно з даними аналітичної компанії Kpler, за 10 днів до 13 квітня експорт російського дизеля становив у середньому 0,74 млн бар...