ЗеСвинарчуки "при делах": Нардеп від "Слуги народу заявив про повернення на митницю схем попередньої влади

Основні проблеми на великих митницях на кшталт Одеси, Києва і Львова, але на дрібних митницях ця біда стоїть не менш гостро.

На митниці роками функціонував цілий пул масштабних «кураторів» і «схемщиків», які контролювали цілі регіони. Таку заяву зробив народний депутат від партії «Слуга народу» Андрій Холодов на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, передають Патріоти України.

«Основні проблеми на великих митницях на кшталт Одеси, Києва і Львова, але на дрібних митницях ця біда стоїть не менш гостро. За останні півроку ситуація в кращу сторону не змінилася - цих "рішал" так ніхто і не усунув. На Одеській митниці, як кажуть самі митники, знову виринув відомий "схемщик" Сеяр Куршутов, який встиг вже "порозумітися" з керівництвом одеської та центральної митниці. Тепер без цього "смотрящего" в Південному регіоні не можна завести жоден контейнер або трак з товарами», - написав Холодов.
Депутат нагадав, що ЗМІ пов'язували зі схемами на митниці народного депутата минулого скликання від БПП Олександра Грановського, а виконавчим директором цього «корупційного центру» називали Куршутова, який нібито відповідав за збір з імпортерів.
«Центр» був створений за прикладом класичної ОЗУ, схема вимагання також діяла за всіма стандартами жанру. Для імпортерів встановлювалася «такса», яку вони повинні були платити за безпроблемне митне оформлення і імпорт товарів. Як писали в ЗМІ, за «роботу» з Південним регіоном і фінансовими потоками у Куртушова відповідав контрабандист Віктор Шерман", - стверджує Холодов.
За словами нардепа, основні потоки нібито йшли через Одеський регіон: «З кожного контейнера з Китаю і кожної машини з Туреччини організували корупційний збір. Щомісяця "знімали" значні суми. Виходить, що Порошенко вже рік як не президент, Грановський вже ізраїльський громадянин, а схеми нормально працюють на митниці досі».
Холодов зазначив, що схеми повернулися нібито за згодою Шендрика і Макаренка, незважаючи на те, що «мільярди гривень йдуть повз бюджет, процвітає тиск на бізнес і схематоз». «Всім добре відомий радник міністра фінансів Анатолій Макаренко, якого призначили місяць тому саме для наведення порядку на митниці, нарешті почав проявляти свою активність по Одесі та Києву. Але тільки активність ця більше схожа на прикриття одеських "рішал", а не на їх усунення, про що я з подивом дізнався днями. Точно також було з першим заступником глави митниці Шендрик - спочатку до нього ставилися нормально, а тепер вже чекають, коли "молоде дарування" відправиться у в'язницю. Схоже, бюджету буде дешевше втратити і Макаренка, ніж терпіти його так звану допомогу на митниці», - зазначив він. Політик зажадав від СБУ і податкової дати оцінку тому, що відбувається.

Є проблеми: Нацбанк повідомив, які регіони найбільше відчувають брак робочої сили

субота, 4 травень 2024, 2:35

З 2021 по 2023 рік робоча сила у віці 15-70 років скоротилася більш ніж на чверть. З основних причин - міграція, демографічні втрати та окупація. Про це йдеться в інфляційному звіті НБУ, передають Патріоти України. Так, за оцінками НБУ, робоча сила у в...

Найбільший морський перевізник світу вирішив ліквідувати свій бізнес у Росії

п’ятниця, 3 травень 2024, 22:32

Данська логістична компанія A.P. Moller-Maersk Group відновила процедуру ліквідації своєї російської дочірньої компанії ТОВ «Maersk». Про це пише російський ресурс РБК, передають Патріоти України. У 2022 році, після початку російського вторгнення в Укр...