Згода батьків не потрібна: В Україні можуть дозволити працевлаштування з 14 років

Кабінет Міністрів пропонує спростити процедуру наймання на роботу неповнолітніх та дозволити працювати з 14 років без згоди батьків. Про це йдеться у 25 статті законопроєкту Про працю, який подано на погодження до Державної регуляторної служби, передають Патріоти України.

Передбачається, що роботодавець матиме право укласти з неповнолітнім учнівський трудовий договір, який передбачає поєднання виконання посадових, робочих обов’язків з навчанням на робочому місці.

Договір укладається на строк до 6 місяців. Повторно його укласти можна буде лише через три роки. У іншому разі — договір вважається безстроковим.

Також передбачається, що навчання на робочому місці за учнівським трудовим договором може поєднуватися з навчанням у закладах освіти за дуальною формою здобуття освіти. В такому випадку договір укладається на час навчання.

При цьому передбачається, що батьки неповнолітнього працівника мають право вимагати розірвання договору, якщо робота загрожує його здоров’ю або не відповідає його інтересам.

Нагадаємо, наразі працювати в Україні можна з 16 років за згодою одного із батьків.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...