Жалюгідна подачка замість пенсії: Українцям розповіли, що чекає на тих, хто не має мінімального страхового стажу

Щоб піти на заслужений відпочинок у 60 років, українцям потрібно мати певну кількість років страхового стажу. Люди, які не зуміли до старості надбати страховий стаж, не зможуть отримати навіть мінімальної пенсії, зазначають Патріоти України.

Якщо у майбутнього пенсіонера не набереться й 15 років страхового стажу, то він не отримає пенсії, а може розраховувати лише на соціальну допомогу від держави.

Призначається така допомога з 65 років. Її максимальний розмір не перевищуватиме прожиткового мінімуму для людей непрацездатного віку. На сьогодні він становить 1854 гривні.

У 2021 році мінімальна тривалість страхового стажу для оформлення пенсії за віком становить 28 років. У 2022 році, щоб піти на пенсію у 60 років, потрібно мати вже 29 років стажу. Вимога до наявності страхового стажу для виходу на пенсію у 60 років зростатиме щорічно аж до 2028 року включно.

В Україні військові зможуть самі розрахувати свої виплати: Міноборони запустило онлайн-калькулятор

субота, 4 травень 2024, 21:30

Міністерство оборони розробило онлайн-калькулятор, за допомогою якого військовослужбовці та їхні родичі зможуть розрахувати їхнє грошове забезпечення залежно від видів виплат. Про це повідомили в пресслужбі оборонного відомства, передають Патріоти Укр...

Частині українців стаж враховуватимуть по-новому: Які нюанси варто знати всім

субота, 4 травень 2024, 21:25

25 квітня у Верховній Раді ухвалили пенсійний законопроєкт № 9453, який містить як позитивні зміни, так і ті, що ускладнять життя багатьом і нинішнім, і майбутнім пенсіонерам. Про це говорить у новому відео на Youtube-каналі «На пенсії» експерт Сергій ...